Til forsiden

Skadedyr

Siltac - et nyt revulotionerende skadedyrsmiddel?Det lyder næsten for godt til at være sandt ...........

Liguster
Et nyt produkt bekæmper næsten alt uden at være giftigt?
 


Siltac SF

Det lyder næsten for godt til at være sandt! (og det er det måske også). Et nyt våben i kampen mod skadedyr virker udelukkende fysisk og indkapsler skadedyrene.
Siltac SF består af en unik kombination af silikone polymere forbindelser, der danner en tredimensionel polymer gitterstruktur - en slags "net/film" over skadedyrene, så de ikke kan bevæge sig. De ramte skadedyr immobiliseres og dør inden for ca. 90 sekunder. Midlet skal derfor i kontakt med skadedyret, for at der sker en virkning.

Nyttedyr der findes på planterne går nu heller ikke ram forbi og man skal derfor udsætte nyttedyr efter behanndling med Siltac.
Fugtighed på planterne bevirker at midlet går i opløsning og forsvinder af sig selv. Vær opmærksom på at midlet skal udsprøjtes på tørre planter og i en luftfugtighed på højst 65%. Man bør også bemærke at der kan opstå svidninger på planterne.


Hvad virker Siltac på

Indtil nu er der positive erfaringer med Siltac mod bladlus, mellus, trips og bladlopper. Det hævdes dog også at der kan opnås virkning på vandrelarver af skjoldlus (Uldlus?)
 Siltac har været med i forsøg på Forskningscenter Flakkebjerg se alternative midler mod bladlus

Ikke et plantebeskyttelsesmiddel

Det lyder utroligt og måske også lidt underligt. Siltac er ikke registreret som et plantebeskyttelsesmiddel, selv om det bruges til at bekæmpe insekter ???? . Forklaringen fra Miljøstyrelsen er, at der er tale om et middel med "fysisk" virkning. Dette betyder at det ikke som andre plantebeskyttelsesmidler skal godkendes af Miljøstyrelsen og at der så heller ikke skal betales afgift af et sådant produkt.
Midlet har heller igen behandlingsfrist og må altså bruges på spiselige kulturer lige før høst

Hvor kan det købes? 

Prisen ligger på omkring 300 kr for 100 ml. I øjeblikket forhandles midlet i en lang række plantebutikker på nettet og det vil sikkert inden længe findes i mange butikker.

Læs etiketten

For at opnå den optimale virkning er det vigtigt at følge brugsanvisningen på etiketten.

Fremtiden

Brugen af produktet har bredt sig over hele Europa. Erfaringerne er dog stadig ikke entydige. Jeg modtager gerne dine erfaringer med produktet
skrivtil.htm
Opdateret d. 05.01.2023